Hem Oyun Oynuyorum Hem Dua Öğreniyorum

Okul öncesi çocuklarımız henüz oyun döneminde oldukları için onlara oturtup dua ezberletemeyiz.
Peki nasıl öğreteceğiz?
Haydi hem oynayalım hem öğrenelim
Dualı sandalye kapmaca oyunu
Şimdi sandalye kapmaca oyununu biraz değiştirelim, çocuk sayısından bir eksik olan sandalyelerimizi dizelim ve hareketli dini çocuk şarkılarından biriyle oyunumuza başlayalım. Müzik durduğunda ayakta kalan çocuğumuza duamızı okutalım ve sandalyeleri eksilterek oyunumuza devam edelim. Kazanan çocuğumuza da sandalye üzerinde duamızı okutalım ve alkışlayarak tebrik edelim.
Denize düşmeden duamı okuyabilirim
Minderleri aralıklarla dizelim. Minderlerin kayalık etrafının da deniz olduğunu söyleyelim ve minderlerin üzerinden geçerek duayı okumalarını sağlayalım.
Çuvalın içinde bile dua okuyabilirim
Çuval yarışı oyunumuzu da dualayalım  çuvalın içine girelim ve zıplayarak duamızı öğrenelim.
Dua halkamız
Çocuklarımızla el ele tutuşalım, halka olalım. Duamızın öğreteceğimiz kısmını çocuklarımızla yavaşça dönerek tekrar edelim. Sonrasında çocuklarımızı tek tek halkanın ortasına alarak
Duamızı ortadaki çocuğumuzla tekrar edelim. Tüm çocuklarımızla okuduktan sonra duamızı oturarak okuyalım.
Dua treni
Çocuklarımızla tren olalım. “…… sınıfı çocukları trene binmişler. Çuf çuf çuf çuf gidiyorlar. Trende böyle sessizce gitmekten sıkılmışlar ve yeni bir dua öğrenmeye karar vermişler” diyerek duamızın öğreteceğimiz kısmını tekrar edelim. Sonrasında çocuklarımızı sırayla tren başına alalım ve her çocuğumuzla duamızın öğreneceğimiz kısmını tekrar edelim.
Çiçeklerde dua öğrenir
Önce çocuklarımıza tohum olmaları söylenir ve çocuklar yere kapanır. Tohumlar toprağın altındadır ve canları çok sıkılır. Dua etmeye karar verirler. Sonra öğretilecek dua çocuklarla okunmaya başlanır. Sonrasında günler geçer, yağmurlar yağar, güneş açar ve tohumlar bismillahirrahmanirrahim diyerek çiçek açar. Çocuklara hangi renk ve hangi çiçek oldukları sorularak haydi çiçeklere dua okutalım denir ve çiçek olan çocuklarla dua tekrar edilir.
Tek ayak üzerinde bile dua okuyabilirim
Sırası gelen çocuk tek ayak üzerinde durur ve onunla duamızı okuruz.
Zıplayarak dua öğreniyorum
Bir hedef belirlenir ve çocukların tavşan olmaları o hedefe dualarını okuyarak ve zıplayarak gitmeleri istenir.
(çocuklarımız bu ve benzeri oyunlarla duaları eğlenerek öğrenebilirler. Öğrenme aşaması bittikten sonra anne, baba veya öğretmen rol model olarak elini açıp dua etme şeklini gösterebilir)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir