Çocuklar için Mekke’nin Fethi – Anlatım ve Etkinlik

1 ocak Mekke’nin fethi etkinliği
Her tarafta noel eğlenceleri, çam ağaçları, noel baba hediyeleri gibi çocuklarımızın dikkatini çeken belkide heves ettikleri islamda yeri olmayan başka din mensublarının kutlamaları varken gelin çocuklarımızın dikkatini hevesini çekelim “Mekke’nin fethine”
Mekke’nin fethi deyipte geçmeyin, savaştan falanda bahsedeceğimizi zannetmeyin.
Mekke’nin fethi Peygamberimizin Kabe’ye kavuşması, Müslümanların sevinci, kabe’de ezan okunup namaz kılınması demek.
Öncelikle çocuklarımıza bunları anlatalım. Sonrasında Kabe maketimizi getirelim sınıfa-salona, ve çocuklarımızı alalım, o küçük Müslümanları Kabe’ye kavuşturalım. Kız çocuklarımıza giydirelim en güzel kıyafetlerini, erkek çocuklarımıza 1,5 metre beyaz kumaş. Giyelim ihram kıyafetlerimizi (kıyafetlerinin üzerine sarabilirsiniz), bir müezzin seçelim okusun ezanımızı (okuyormuş gibi yaparken telefondan açabilirsiniz) ve kılalım namazlarımızı. Sonrasında tavafımıza başlayalım, lebbeykleri unutmadan Hacerul Esvedi anlatalım, Peygamberimiz öpmüş o mübarek taşı, haydi bizde öpmek için sıra olalım. İhramdan çıkarken oyuncak makaslarımızla tıraş olmayı ve saç kesmeyi unutmayalım. Bu sevinci aşkı yaşatalım çocuklarımıza.
Ve sıra geldi sanat etkinliğine. Haydi bakalım hazırlayalım kartlarımızı içlerine veya arka taraflarına ”Mekke’nin Fethi kutlu olsun” yazılarını unutmayalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir